Covid-19

Begravning

Fortsatt gäller fr.o.m. 15 juli begravningar (oavsett ordning och religion) kan det inomhus vara 300 deltagare sittande på anvisade platser, lokalens storlek är fortsatt avgörande och det är inte tillåtet att ta in fler gäster än vad som lokalen är godkänd för. Avståndsregeln på minst 1 m råder fortfarande!

På en utomhusbegravning kan man vara 600 deltagande utan anvisade platser!

Vi samarbetar tätt med pastoraten i de områden som vi är verksamma och har god kännedom angående de kyrkor och församlingar i våra verksamhetsområden.

Vi erbjuder direktsändning av begravningsceremonin över internet som ett alternativ för vänner och bekanta att delta. Kontakta oss för mer information gällande planerade begravningar.

 

Minnesstund

Minnesstunder är fortsatt en privat angelägenhet och således max 50 personer, det gäller även i lokaler som används för kommersiellt bruk. Detta gäller i grundtanken även om man har minnesstunden i hemmet eller utomhus! Är det på en restaurang så är det restaurangregler som gäller. Reglerna för storleken på sällskap på serveringsställen tas bort utomhus och sällskap på 8 personer tillåts inomhus. Är man fler än åtta i sällskapet är det fortfarande max 8 vid varje bord o minst 1 m avstånd mellan borden! I förordningen regleras inte avståndet i samma sällskap vid samma bord! Ansvaret ligger på besökarna själva och restaurangen skall ge förutsättningarna för avstånd vid samma bord.

Vi följer löpande händelseförloppet och dom rekommendationer som bl a Sveriges Begravningsbyråers Förbund och Folkhälsomyndigheten går ut med och hoppas på detta sätt bidra till att minska smittspridningen och få alla att känna sig trygga.

  • Våra kontor är bemannade och vi önskar att ni ringer oss i första skedet för att få vägledning.
  • Vi väljer att hälsa muntligt utan handslag och kramar.
  • Vi tillåter givetvis ingen med sjukdomssymtom att arbeta.
  • Vi har stärkta rutiner för desinfektering av våra möteslokaler och kontor.
  • Har du symtom eller varit i de värst drabbade länderna den senaste tiden ber vi dig att hellre ringa oss på 0325-611517, 0371-511830, 0370-335030, eller mejla oss på info@kindsbegravningsbyra.se

Är ni oroliga för ert möte hos oss eller för att gå på en begravning är ni välkomna att ringa. Vi hjälper alla så gott vi kan och följer noga utvecklingen.

Vi har öppet som vanligt och jour dygnet runt!